Hjo kommun

Hjo kommun


Torggatan 2
544 30 HJO
0503-35000

Företagspresentation

Om Hjo kommun

Hjo kommun ligger vid Vätterns västra strand och har ca 9000 invånare. Hjo präglas framför allt av närheten till Vättern, sin unika träbebyggelse, den bördiga Guldkroksbygden som omger staden och närheten till högskolestäderna Skövde och Jönköping.

Du som bor i Hjo kommun kommer dagligdags i kontakt med en kommunala verksamheten. Du cyklar med barnen till förskolan, lånar böcker på biblioteket eller dricker stadens friska, goda vatten. Men kommunen gör också annat som är bra för utvecklingen i samhället som att värna om miljö, folkhälsa, kulturell utveckling etc. Hjo kommun har under senare år arbetat med internationella frågor samt krisberedskap, vilket också är angelägna kommunala frågor.

En viktig förutsättning för att kommunen ska kunna bestämma över verksamheten, är rätten att bestämma hur mycket man ska ta ut i skatt av sina invånare. Kommunalskatten är kommunens största inkomstkälla. Nästan sextio procent av kommunens inkomst är kommunalskatt. På dessa sidor kan du läsa mer om kommunens budget och om planen för kommunens alla verksamheter de närmaste åren.

Företagsinformation

Verksamheten ingår i: Hjo kommun
Organisationsnummer: 212000-1728
Bolagsform: Kommun
Bolaget registrerat: 1974

Arbetsställe nr(cfar): 19465830

Kontaktpersoner:
Kommunchef: Lisbeth Göthberg
Utdelningsadress:
Hemsidor:

Översikt

Status: Aktiv
Registreringsdatum: 1974-01-01
Juridiskt namn: Hjo kommun
Verksamhet: SN84111 – Stats- & kommunledning
Länsäte: Västra Götaland
Kommunsäte: Hjo
Moderbolag: Hjo kommun

Svensk näringsgrensindelning - SNI

SN84111 – Stats- & kommunledning