Solutionfocus i Mora AB

Solutionfocus i Mora AB


Beriholsvägen 87
792 91 MORA
0250-20472

Företagspresentation

HVB HEM

Alla ensamkommande ungdomar har olika behov!

Villa Vi Gruppen HVB driver två boenden för ensamkommande ungdomar. Vi erbjuder möjlighet till placering av totalt 16 ungdomar i åldern 15-21 år. Vårt mål är att de ungdomar som kommer till oss får trygghet, stabilitet och att de genom ett individuellt anpassat stöd kommer att integreras i samhället.

Ett av våra boenden är för ungdomar, med eller utan uppehållstillstånd, och som har misstänkta eller konstaterade utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar, exempelvis ADHD, autismspektrumtillstånd eller kognitiva avvikelser.

Intresserade kommuner är välkomna att kontakta oss vid förfrågningar. Vi har lediga platser för omgående placeringar.

UTBILDNING OCH HANDLEDNING

Lösningsfokuserat arbetssätt

Det är en metod och ett förhållningssätt som medverkar till att skapa lösningar istället för låsningar. Det sker i ett samspel och i en konstruktiv dialog mellan parterna, där fokus ligger på att tänka hur man vill ha det och vad som skulle kunna finnas istället för problemet. Parterna samskapar istället kring vilka lösningar och mål som finns samt vad som redan nu fungerar och arbetar tillsammans kring olika vägar för att nå målet.

Det lösningsfokuserade förhållningssättet bygger på en tilltro till att alla människor har förmåga till att kunna ha egna lösningar på sina problem. Metoden är strukturerad och kännetecknas av enkelhet. Läs mer om detta under rubriken ”Lösningsfokus”.

Kontakta Solutionfocus för att lära er att arbeta lösningsfokuserat. Utbildningarna vänder sig till alla som arbetar med människor i olika positioner och som är intresserade av att utveckla kommunikation och dialog på ett konstruktivt sätt. Läs mer om detta under rubrikerna ”Användning" och "Utbildning".

Solutionfocus (Elisabeth Gråne) har genomgått utbildning med Ben Furman och är licencierad reteamingcoach. (www.reteaming.nu)

Företagsinformation

Verksamheten ingår i: Solutionfocus i Mora AB
Organisationsnummer: 556659-0385
Bolagsform: Aktiebolag
Bolaget registrerat: 2004

Arbetsställe nr(cfar): 43026830

Kontaktpersoner:
VD: Elisabeth Gråne
E-postadress: info@solutionfocus.se
Utdelningsadress:
Beriholsvägen 87
792 91 MORA

Översikt

Status: Aktiv
Registreringsdatum: 2004-04-03
Juridiskt namn: Solutionfocus i Mora AB
Verksamhet: SN87901 – Särskilt boende för barn & ungdomar
Länsäte: Dalarna
Kommunsäte: Mora
Moderbolag: Solutionfocus i Mora AB

Svensk näringsgrensindelning - SNI

SN85324 – Yrkesförarutbildning
SN85522 – Kulturutbildning, annan
SN85594 – Personalutbildningsföretag
SN85599 – Utbildning, övrig
SN87901 – Särskilt boende för barn & ungdomar