Höglekardalens Fjällpensionat AB


Höglekardalen
845 91 HALLEN
0643-32014

Företagspresentation

Välkommen till Bydalsfjällen!

Vid Storsjöns västra strand börjar äventyret. I Hallen tar du av västerut och möter fjällvärlden och vildmarken. Den nyrenoverade vägen tar dig upp i Bydalsfjällen och slutar cirka 30 km in i Höglekardalen vid fjällens fot. Du åker parallellt med den riksbekanta och fiskrika Dammån. Vägen är svindlande vacker med en hisnande utsikt över Hallenbygden, Storsjön och riktiga fjäll.

I området finns flera anläggningar för en perfekt fjällsemester, och som kombinerar vistelsen med rejält boende och bra service. Restauranger och närbutiker ser till att du kan fylla på kroppens bränsledepåer eller bunkra upp för fjällturen.

Bydalsfjällen erbjuder massor av aktiviteter, från vandringsleder och suveränt fiske till paddling, forsränning och fjällridning. Bygden har en hundraårig tradition som fjällsportbygd. Den storslagna naturen mitt i vildmarken bjuder på massor av sevärdheter, orörda områden och många vattenvägar som alla har en intressant historia att berätta. Här blir det aldrig trångt – du kan ge dig ut på fjället utan att möta en enda människa.

Under de ljusa sommarnätterna finns möjlighet till stora djur och naturupplevelser. Vildmarkskänslan är påtaglig och här finns bäver, ren, älg, lodjur, ripa och massor av andra fågelarter.Björn, järv och någon enstaka varg finns även i fjällområdet.

Som lök på laxen får man, förutom den vackra bygden, en ovanligt generös gästfrihet och en vilja att dela med sig av sin fina natur och rika kulturarv. Personligt och naturnära heter vårt alternativ. Äventyret kan börja

Företagsinformation

Verksamheten ingår i: Höglekardalens Fjällpensionat AB
Organisationsnummer: 556444-5798
Bolagsform: Aktiebolag
Bolaget registrerat: 1992

Arbetsställe nr(cfar): 16429490

Kontaktpersoner:
VD: Inga Falkenfjord
Utdelningsadress:
Höglekardalen
845 91 HALLEN

Översikt

Status: Aktiv
Registreringsdatum: 1992-04-07
Juridiskt namn: Höglekardalens Fjällpensionat AB
Verksamhet: SN55101 – Hotell med restaurang
Länsäte: Jämtland
Kommunsäte: Åre
Moderbolag: Höglekardalens Fjällpensionat AB

Svensk näringsgrensindelning - SNI

SN55101 – Hotell med restaurang
SN5610010 – Restaurang, fullständiga rättigheter