Kurdistans Kvinnoförbund i Sverige

Kurdistans Kvinnoförbund i Sverige


Gustavslundsvägen 168 A
167 51 BROMMA
070-6422740

Företagspresentation

VERKSAMHETSPLANERING

FÖR KURDISTANS KVINNOFÖRBUND I SVERIGE

VERKSAMHETSÅR 2005

Antagen i KKF-S styrelsemöte den 01 Oktober 2005

KKF-S kommer under verksamhetsåret 2005 bedriva verksamhet på följande områden

1. Styrelsemöten

Styrelsen för Kurdistans Kvinnoförbund (KKF) kommer att hålla sina ordinarie styrelsemöten en gång i månaden under verksamhetsåret. Vid behov kommer extramöten anordnas.

2. Organisation

För närvarande har KKF-S 16 aktiva avdelningar/sektioner i Sverige . En av de viktigaste verksamhetsområden blir även i fortsättningen att organisera kvinnorna inom och utanför kurdiska föreningar runt om i landet och ansluta dessa lokala avdelningarna som medlemsföreningar/sektioner i KKF-S.

Vår målsättning för i detta avseende är att under verksamhetsåret 2005 utöka aktiva medlemsföreningar/avdelningar anslutna till KKF-S från befintliga 16 upp till 26 avdelningar/sektioner.

KKF-S kommer under året anordna två konferenser för organisationsutveckling och bedriva en aktiv kampanj för att öka antalet betalande medlemmar. I denna avseende finns det svårigheter då kurder är engagerade i olika kurdiska/svenska föreningar som i sin tur ökar den ekonomiska lasten för enskilda.

KKF-S kommer att anordna lokala och regionala medlemsträffar som mötesplats för kurdiska kvinnor. Dessa skall ta upp i första hand organisations- demokrati- jämställdhetsfrågor.

3. Projektverksamhet

KKF-S bedriver för närvarande 4 olika projektverksamhet. En av dessa är lokal och andra är rikstäckande projekt om olika kvinnofrågor. Dessa projekt handlar kvinnohälsa och sexualitet, pappor och pojkar, utsatta tjejer, internationell kultur cafe.

Dessa projekt är viktiga både vad det gäller innehållet av projekten och en möjlighet för att kunna nå bredare kretsar bland kurdiska kvinnor i Sverige.

4- Samarbete med andra organisationer

KKF-S är medlem inom Kurdiska Riksförbundet och Kvinno-SIOS. Trots en del problem så anser vi att fortsätta samarbetet inom dessa organisationer.

Kurdiska Ungdomsförbundet i Sverige är en viktig samarbetspartner för oss ty den ger goda möjligheter att komma i kontakt med unga kurdiska tjejer som ärt aktiva inom föreningslivet. Att värva nya medlemmar genom denna samarbete är en viktig del av vårt arbete för organisationsutveckling.

KKF-S har redan etablerade kontakter med Elektras Systrar, Terrafem, RIFFI och Kvinnoforum. Vi kommer att verka för att utveckla dess kontakter och skapa gemensamma plattform för kvinnofrågor och utöka samarbetsformer i olika avseenden.

5- Möten, seminarium och konferenser

KKF-S är en kurdisk kvinnoorganisation. Kurderna är ett utsatt folk som saknar de grundläggande nationella och mänskliga rättigheterna i Kurdistan. Därför är det viktig för oss kurdiska kvinnor i Sverige att bedriva en aktiv solidaritets- och opinionsarbete för kurdernas rättigheter.

KKF-S kommer att vara aktivnärvarande i olika sammanhang, möten, demonstrationer osv. för kurdernas rättigheter. Kvinnokampens nationella och internationella dagar så som 8 mars är de sammanhang som KKF-S kommer att aktiv medverka med olika organisationer.

KKF-S kommer att ha ett fortsatt intensiv kontakt med myndigheter om kvinnofrågor.

Företagsinformation

Verksamheten ingår i: Kurdistans Kvinnoförbund i Sverige
Organisationsnummer: 802401-9393
Bolagsform: Ideell förening
Bolaget registrerat: 1996

Arbetsställe nr(cfar): 41319856

Utdelningsadress:
Box 15218
104 65 STOCKHOLM
Hemsidor:

Översikt

Status: Aktiv
Registreringsdatum: 1996-05-27
Juridiskt namn: Kurdistans Kvinnoförbund i Sverige
Verksamhet: SN94990 – Ideell, kulturell organisation
Länsäte: Stockholm
Kommunsäte: Stockholm
Moderbolag: Kurdistans Kvinnoförbund i Sverige

Svensk näringsgrensindelning - SNI

SN94990 – Ideell, kulturell organisation