Unifaun AB

Unifaun AB


Skeppsbron 5-6
411 21 GÖTEBORG
031-7253500

Företagspresentation

Unifaun AB har sitt ursprung i affärsområdet Transport Administrativa System som startades 1996 inom företaget Diamo Data i Göteborg. Med en bakgrund av att sprida programvara till stora kundgrupper inom betalningsförmedling, utvecklade vi då ett av de första online-baserade TA-systemen, vilket snabbt fick en stor användning i Sverige.

Affärsområdet Transport Administrativa System är sedan 2001 ett eget bolag - Unifaun AB. Inom Unifaun AB har utvecklingen och spridningen av våra TA-system gått snabbt framåt, och Unifaun hanterar idag ca 50 000 företagskunder som löpande använder våra system. Varje dygn hanterar Unifaun ca 200 000 försändelser där märkning och EDI är skapat av våra system. Över 30 större transportörsgrupper stöds och underhålls löpande av Unifaun för att tillgodose marknadens behov främst för transporter till och från Norden.

TA-systemen från Unifaun är till största delen online-baserade, med Unifaun Online och Pacsoft Online som huvudsystem, men för att kunna hantera kunders växande behov har vi även system som implementeras lokalt hos kunder med mycket stora paket- och godsflöden. Vi har idag kunder som gör allt ifrån en enstaka bokning per vecka av ett enskilt paket, till de allra största distanshandelsföretagen med 10 000-tals försändelser per dygn.

Genom åren har Unifaun byggt upp en mycket bred kunskap och stor erfarenhet när det gäller stabil och säker spridning av system till stora kundgrupper i allmänhet och en mycket förfinad plattform för att effektivt och tryggt utveckla och underhålla TA-system i synnerhet.

Unifaun har goda finanser, ägs till 100 % av personer anställda på Unifaun och har inga ansvarsförbindelser till någon extern part, transportör, riskkapitalist eller annan. Oberoendet är en viktig del för Unifauns trovärdighet för att kunna leverera system till flera olika transportörer.

Unifaun finns idag med egna bolag i Sverige och i Finland.

Företagsinformation

Verksamheten ingår i: Unifaun AB
Organisationsnummer: 556546-3717
Bolagsform: Aktiebolag
Bolaget registrerat: 1997

Arbetsställe nr(cfar): 40437949

Kontaktpersoner:
VD: Anna Olivegren
E-postadress: anna.olivegren@unifaun.com
Affärsutvecklingschef: Staffan Isaksson
E-postadress: staffan.isaksson@unifaun.com
Försäljningschef: Fredrik Alfort
E-postadress: fredrik.alfort@unifaun.com
Utvecklingschef: Mats Ryding
E-postadress: mats.ryding@unifaun.com
Kundservicechef: Anonio Tomar
E-postadress: antonio.tomar@unifaun.com
Säljare: Therese Augustsson
E-postadress: therese.augustsson@unifaun.com
Utdelningsadress:
Box 2326
403 15 GÖTEBORG
Hemsidor:

Översikt

Status: Aktiv
Registreringsdatum: 1997-11-05
Juridiskt namn: Unifaun AB
Verksamhet: SN58290 – Programvaror, utgivning
Länsäte: Västra Götaland
Kommunsäte: Göteborg

Svensk näringsgrensindelning - SNI

SN47911 – Post- & interneth, brett sortiment
SN58290 – Programvaror, utgivning
SN62020 – Datakonsultföretag