Edelman i Helsingborg AB

Edelman i Helsingborg AB


Skepparegatan 1
252 70 RÅÅ
042-263590

Företagspresentation

Kiropraktorn

Carl tog 1996 sin yrkesexamen som kiropraktor, en femårig akademisk utbildning vid Anglo-European College of Chiropractic (AECC) i Bournemouth, England. Sin allmäntjänstgöring gjorde han i Haugesund, Norge och därefter stannade han ytterligare ett år i Norge och tog anställning vid en stor klinik i Bergen. Efter alla dessa år utomlands blev längtan till Sverige alltför stor och 1998 startade Carl således Lidingö Kiropraktorklinik. Kliniken var belägen på Lidingö Sjukhus och hade ett utmärkt samarbete med Lidingö Röntgen, Ortopediska Huset samt Husläkarna. Kliniken överläts sedermera till en kollega då Carl 2000 flyttade till Helsingborg för att tillsammans med dr Michael Stroh initiera det som skulle bli Sveriges största kiropraktorklinik.

Förutom att hjälpa väldigt många människor till en bättre hälsa så utbildade och inspirerade kliniken under flera år åtskilliga kollegor runt om i Skandinavien. Kliniken har besökts av både tidningar och SVT. Den har haft besök av forskare från Chalmers tekniska högskola som studerat förebilder för effektivisering inom den offentliga vården. Åtta år efter flytten till Helsingborg valde Carl slutligen att öppna en klinik på idylliska Råå, där han också bor.

Carl specialiserar sig på kiropraktisk vård för familjer. Hans hängivenhet och förpliktelse att hjälpa familjer till att leva ett mera hälsosamt, rikare och lyckligare liv med ökad livskvalitet kan ses genom att en stor andel av hans mottagning består av just familjer och barn. Att behandla tre generationer ur samma familj är vanligt förekommande. Carl ser som sin livsuppgift att undersöka, utbilda och ge behandling till så många människor som överhuvudtaget möjligt.

Han är övertygad om att kroppen given rätt förutsättningar har en inre läkande förmåga och han förstår att god hälsa och läkning är en långsiktig process. Han tror att människor som uppsöker kliniken inte bara vill bli patienter utan också önskar höra om kroppens otroliga förmåga att läka.

Företagsinformation

Verksamheten ingår i: Edelman i Helsingborg AB
Organisationsnummer: 556625-0139
Bolagsform: Aktiebolag
Bolaget registrerat: 2002

Arbetsställe nr(cfar): 42578930

Kontaktpersoner:
VD: Carl Edelman
Utdelningsadress:
Skepparegatan 1
252 70 RÅÅ

Översikt

Status: Aktiv
Registreringsdatum: 2002-03-14
Juridiskt namn: Edelman i Helsingborg AB
Verksamhet: SN86905 – Fysioterapeutisk vård
Länsäte: Skåne
Kommunsäte: Helsingborg
Moderbolag: Edelman i Helsingborg AB

Svensk näringsgrensindelning - SNI

SN86905 – Fysioterapeutisk vård
SN8690510 – Kiropraktormottagning