Reftele Gjuteri AB

Reftele Gjuteri AB


Pallgatan 5
333 75 REFTELE
0371-20201

Företagspresentation

Välkommen till Reftele Gjuteri AB.

Reftele Gjuteri AB är beläget i västra Småland, Jönköpings län, Gislaveds kommun utmed länsväg 153. Vi ligger i den sk Gnosjöregionen och kan på detta sätt dra nytta av de fördelar det innebär att finnas i en sån här region.

Reftele Gjuteri AB är ett företag som sysselsätter 7 personer med en omsättning på 6 miljoner kronor per år.

I gjuteriet tillverkas sandgjuten aluminium enligt både både gamla och nyare metoder. Ett litet gjuteri med stora möjligheter p.g.a. vår stora flexibilitet. Här tillverkas gods till livsmedelsmaskiner, verktyg för vakuumformning, gods till dränkpumpar, olje- och gasbrännarhus, fixturkuber till NC-maskiner och mycket annat.

Vi har ca 1000 olika artiklar i vårt sortiment och tillverkar allt från 1 st och uppåt efter behov. En av våra affärsidéer är att kunna erbjuda våra kunder en komplett lösning, dvs från ritbord till färdig produkt. Vi har ett väl utvecklat nätverk med olika företag som bygger modeller, skärande bearbetning, ytbehandling o.s.v. Handformning på t.ex. råsand kan ibland vara en oslagbar formningsmetod vid tillverkning av aluminiumgjutgods i serier om 5-10 st med en vikt av t.ex. 100 kg.

Eftersom mycket av vår produktion går till pumpar ställs stora krav på trycktäthet.

Vi tillverkar också olika sorter av prototyper. Förserier på 40-60 detaljer innan man tillverkar ett pressgjutningsverktyg för att se om produkten fungerar är en vanlig lösning när kunderna är jagade av både klockan och almanackan. Verksamheten på platsen startade 1948 och har drivits i olika bolagsformer tills nu. Mjölkkylare var den tidens stora produkt och tillverkades för ett företag på orten. Allteftersom åren gick breddades sortimentet och kundkretsen, en utveckling som pågår hela tiden.

Idag arbetar vi åt både mindre och större företag med reservdelar och pumpar. Vi strävar efter så korta leveranstider som möjligt när det gäller det som ligger utanför serieproduktion. Vår främsta önskan är nöjda kunder och långsiktigt samarbete med såväl kunder som leverantörer.

Företagsinformation

Verksamheten ingår i: Reftele Gjuteri AB
Organisationsnummer: 556198-8113
Bolagsform: Aktiebolag
Bolaget registrerat: 1979

Arbetsställe nr(cfar): 40271306

Kontaktpersoner:
VD: Lars Gunnar Sandberg
Telefonnummer: 0707-96 63 46
Utdelningsadress:
Box 54
333 03 REFTELE

Översikt

Status: Aktiv
Registreringsdatum: 1979-01-02
Juridiskt namn: Reftele Gjuteri AB
Verksamhet: SN24530 – Lättmetallgjuteri
Länsäte: Jönköping
Kommunsäte: Gislaved
Moderbolag: Reftele Gjuteri AB

Svensk näringsgrensindelning - SNI

SN24530 – Lättmetallgjuteri
SN24540 – Metallgjuteri, övrigt
SN25999 – Metallvaruindustri, övrig