FAST Engineering Göteborg AB


Stigbergsliden 5 4tr
414 63 GÖTEBORG
031-191310

Företagspresentation

Brandskyddsprojektering

Brandskyddsdokumentation som redovisar brandskyddets utformning är ett myndighetskrav och krävs generellt för alla byggnader. Tillsammans med beställaren utformar vi brandskyddslösningar som uppfyller dessa krav och möter beställarens behov och önskemål. Så som placering av utrymningsvägar och utformningar av brandskyddsritningar. Vi presenterar effektiva lösningar till ert projekt och ser helst att vi medverkar redan på ett tidigt stadium då det underlättar för slutförande och resultat.

Riskanalys

Vi utför riskanalyser då vi bedömer, identifierar och värderar de risker som kan finnas i er verksamhet. Vi använder oss av kvalitativa och kvantitativa metoder. Eventuellt även komperativa analyser, konsekvensanalyser och sårbarhetsanalyser. Resultatet blir generellt rekommendationer på riskreducerade åtgärder.

Vi utför också riskanalyser i förbindelse med detaljplansarbete, såsom analyser knutna mot farligt gods

Systematiskt brandskyddsarbete (SBA)

Systematiskt brandskyddsarbete innebär att vi ser över, följer upp och förebygger brandskyddsarbetet i en byggnad eller verksamhet. De krav som finns från myndigheter upprätthålls genom bl a planering, utbildningar, dokumentation och övningar. Vi erbjuder tjänster för alla skeden i ert systematiska brandskyddsarbete. Vi upprättar även brandskyddsdokumentation i enlighet med BBR (Boverkets byggregler).

Analytisk dimensionering

Genom analytisk dimensionering kan vi beräkna, analysera och förbättra projektets brandtekniska lösningar. Både i helhet och för specifika detaljer som ventilationssystem, planlösning, personsäkerhet och bärverk.

Brandförlopp och rökfyllnadsberäkningar

Brandförlopp och rökfyllnadsberäkningar utförs i samband med utrymningsdimensionering och vid optimering av brandgasventilation och bärverk. Beräkningar utförs normalt med CFD-beräkningsprogrammet FDS, men även med tvåzonsmodeller som Argos och Cfast samt handberäkningar

Utrymningsdimensionering

Utrymningsdimensionering används för att fastställa säkerheten vid utrymning av byggnader i händelse av brand. Detta krävs generellt där förenklad dimensionering inte räcker till.

Vi utför utrymningsdimensionering med Pathfinder eller handberäkningar beroende på vad som är lämpligt.

Utrymningsdimensionering sker ofta i kombination med brandförloppsberäkningar

Ventilationsbrandskydd

Området ventilationsbrandskydd innefattar bl a systemval, isoleringstjocklek, upphängningar och komponentkrav. Vi fokuserar på att upprätthålla ventilationssystemets funktion även under brand.

Förbättring av ventilationssystem gör vi i första hand genom rätt systemval, men även genom verifiering i beräkningsprogrammet pfs, och genom handberäkningar.

Företagsinformation

Verksamheten ingår i: FAST Engineering Göteborg AB
Organisationsnummer: 556883-6521
Bolagsform: Aktiebolag
Bolaget registrerat: 2012

Arbetsställe nr(cfar): 52170453

Utdelningsadress:
Stigbergsliden 5 4tr
414 63 GÖTEBORG
Hemsidor:

Översikt

Status: Aktiv
Registreringsdatum: 2012-02-08
Juridiskt namn: FAST Engineering Göteborg AB
Verksamhet: SN71121 – Bygg- & anläggningstekn. konsulter
Länsäte: Västra Götaland
Kommunsäte: Göteborg
Moderbolag: FAST Engineering Göteborg AB

Svensk näringsgrensindelning - SNI

SN71121 – Bygg- & anläggningstekn. konsulter