Allvar Gullstrandgymnasiet

Allvar Gullstrandgymnasiet


Regeringsgatan 54
261 36 LANDSKRONA
0418-470300

Företagspresentation

Vi utvecklar dina talanger

Vi strävar efter att ge dig en så bra utbildning som möjligt. Vi vill ge dig kunskaper och erfarenheter för ett lyckat och meningsfullt vuxenliv. Vi ser fram emot att ge dig tre stimulerande år på gymnasiet om du är beredd att satsa energi och tid på din utbildning. Det är du som spelar roll, och det är du som skapar din gymnasietid så att du kan hantera framtiden.

Skolan arbetar utifrån en individuell utvecklingsplan där du och din mentor fastställer dina mål och hur du ska arbeta för att utvecklas och nå målen. Vi satsar på relationer för att alla ska känna varandra väl. Med moderna lokaler och god gemenskap skapar vi en trygg miljö för din skolgång.

Personalen på Allvar Gullstrandgymnasiet arbetar utifrån dina förutsättningar och har som främsta mål att du lyckas med dina studier som ett viktigt led i ditt livslånga lärande. Vårt resursteam med kurator, skolsköterska, specialpedagog och studie- och yrkesvägledare ger dig stöd och vägledning för din personliga utveckling. Våra goda kontakter med näringsliv och högskola ger dig fler valmöjligheter inför framtiden.

EKONOMIPROGRAMMET

På ekonomiprogrammet får du kunskaper för högskolestudier inom främst ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden. Vill du vara med och forma ett ekonomisk hållbart globalt samhälle så är ekonomiprogrammet något för dig.

Vi erbjuder en bred ekonomisk och juridisk utbildning, du kan välja mellan två inriktningar, ekonomi och juridik.

Du kan välja att läsa till diplomerad gymnasieekonom som förbereder dig båda för högskolestudier och att arbete direkt efter gymnasiet som gymnasieekonom. Vi arbetar med kommunikation, företagsekonomi, marknadsföring, redovisning, kalkylering, psykologi, organisation och utbildar dig till ledare.

Du får möjlighet att starta ditt eget företag inom Ung Företagsamhet (UF).

ESTETISKA PROGRAMMET - Scen & Konst

Estetiska programmet har flera inriktningar för dig som vill ha praktisk erfarenhet av att vara kreativ. Vi erbjuder fyra nationella inriktningar, bild, dans, musik och teater. Du kommer också att beredas möjlighet att läsa meriterande språk- och matematikkurser. Här lär du dig att fatta egna beslut, samarbeta med andra och framför allt att komma på hur roligt det är att hitta egna lösningar. Det kommer du att ha med dig oavsett vilken väg du än väljer efter gymnasiet. Tillsammans med dina lärare utformar du din utbildning.

GYMNASIESÄRSKOLAN

Gymnasiesärskolan har som mål att förbereda dig som elev för ett meningsfullt vuxenliv. Våra program erbjuder många möjligheter att arbeta med områden som fördjupar och utvecklar kunskaper när det gäller självständighet, arbete, boende och fritid.

NATURVETENSKAPSPROGRAMMET

Naturvetenskapsprogrammet är ett studieförberedande program för dig som vill utveckla både din kunskap och kreativitet. På Allvar Gullstrandgymnasiet kan du bygga din egen unika utbildning, eftersom vi har ett stort utbud av kurser för dig att välja mellan. Det finns två nationella inriktningar på NA: Naturvetenskap samt Naturvetenskap och samhälle. Naturvetenskapsprogrammet ger dig den bredaste behörigheten till fortsatta studier. Vår vision är att du ska utveckla dina talanger. Att vara naturvetarelev ger dig möjligheten att t ex bli en skicklig läkare eller ingenjör. I en naturvetarelev kan också finnas en god musiker, en framgångsrik advokat eller en duktig skribent. Genom kurser i marinbiologi utnyttjar vi vår egen båt och det unika läget vid havet. Vi ger dessutom våra elever möjligheten att ta ett dykcertifikat.

SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET

Vill du vara med och påverka framtidens samhälle? Tycker du att det är spännande att arbeta med människor? Är du intresserad av internationellt arbete? Då är Samhällsvetenskapsprogrammet något för dig. Det ger dig en bra grund för vidare studier på högskola. Du kan välja mellan två inriktningar: Beteendevetenskap ger dig insikter i hur du själv och andra fungerar. Du lär dig kommunicera på ett effektivt sätt och bli en god ledare. Inom inriktningen läser du psykologi, kommunikation, ledarskap och sociologi. Samhällsvetenskap ger dig kunskaper om varför samhällen ser ut som de gör och du lär dig se samband mellan ekonomi, politik och sociala frågor. Inom inriktningen läser du mycket samhällskunskap, historia, geografi och religion.

SPRÅKINTRODUKTION

Språkintroduktion ska ge ungdomar som nyligen anlänt till Sverige en utbildning i svenska för att de ska kunna gå vidare till gymnasieskolan eller annan utbildning. Språkintroduktion är inte sökbar utan individuellt anpassad efter varje enskild elevs behov.

TEKNIKPROGRAMMET

Teknikprogrammet passar dig som vill lära dig mer om datorteknik, teknisk design och arkitektur. Programmet ger dig en god grund för högskolestudier. Hos oss får du möjlighet att göra sju veckors praktik på företag i Sverige och i Europa - en unik möjlighet bland teknikprogram i Skåne. En teknikutbildning gör dig attraktiv på arbetsmarknaden, Sveriges teknikföretag behöver dig!

Företagsinformation

Verksamheten ingår i: Landskrona kommun
Organisationsnummer: 212000-1140
Bolagsform: Kommun
Bolaget registrerat: 1974

Arbetsställe nr(cfar): 25494006

Kontaktpersoner:
Verksamhetschef: Christian Olsson
Studie- och yrkesvägledare: Annika Carlson
E-postadress: annika.carlson@lks-gy.org
Utdelningsadress:
Regeringsgatan 54
261 36 LANDSKRONA

Översikt

Status: Aktiv
Registreringsdatum: 1974-01-01
Juridiskt namn: Landskrona kommun
Verksamhet: SN85321 – Gymnasial yrkesutbildning
Länsäte: Skåne
Kommunsäte: Landskrona
Moderbolag: Landskrona kommun

Svensk näringsgrensindelning - SNI

SN85321 – Gymnasial yrkesutbildning
SN8532110 – Gymnasieskola
SN8532160 – Barn- & fritidsprogram
SN8532161 – Bygg- & anläggningsprogram
SN8532162 – Elprogram
SN8532163 – Energiprogram
SN8532164 – Estetiskt program
SN8532173 – Vård- & omsorgsprogram
SN91011 – Bibliotek
SN9101115 – Gymnasiebibliotek
SN8531110 – Naturvetenskapligt program
SN8531120 – Samhällsvetenskapligt program
SN8531130 – Introduktionsprogram
SN8531140 – Teknikprogram
SN8531160 – Ekonomiprogrammet
SN8532177 – Industritekniska programmet